Tesla - LP (Klar vinyl)

Ikke på lager - Forventet leveringstid 3-20 hverdage
Kunstner
Benjamin Hav
Udgivelses år
2021
Varenummer
0194398775319
Pris pr stk 219,95 DKK
Release: 23. april 2021

Vinyl, LP, Album, Tesla-licous krystalklar LP

BENJAMIN HAV SIGER det allerede i introen til sit album nummer tre. Igen og igen og igen:

»Vi kan se det, når vi letter. Vi kan se det, når vi letter. Vi kan se det, når vi letter.«

Det, der letter, er den 35-årige københavnerrappers højtragende drømme. Og manden, der har faciliteret de grænseløse ambitioner, er ingen ringere end Tesla- og Space X-skaber Elon Musk.

1 Når Vi Letter (Ft. Wayz (DNK))
2 Den Dejligste Boy
3 Min Ven (Ft. Wads.png)
4 Cannelloni & Kød (Ft. Peter A.G.)
5 Jeg Kigger På Dig
6 Hurra (Ft. Emil Kruse & Pind)
7 Gå (Ft. Tina Dickow)
8 Dine Øjne Siger Goddag
9 Velkommen (Ft. Artigeardit, Carl Knast & Orgi-E)
10bTa' Det Roligt (Ft. Artigeardit)
11 Solen Er Så Grim, Claus
Produktbeskrivelse

Tilbage i foråret 2020 – netop som Danmark var lukket ned, og verden var gået i rødt – dumpede en invitation ind i Benjamin Havs indbakke. Hvis han ellers kunne komme ud af landet, var han velkommen i hovedkvarteret i Palo Alto midt mellem San Francisco og San Jose på den californiske stillehavskyst.

»Jeg var udvalgt sammen med 29 andre kunstnere til at lave den musik, som fremover skal spilles på koncernens fabrikker, kantiner, i alle de åbne kontorlandskaber og gennem små udvendige højttalere, når raketterne bevæger sig ud gennem verdensrummet. Den slags steder.«

Først skulle Benjamin Hav lige forstå, hvordan han overhovedet var kommet i betragtning til opgaven.

»Jeg laver jo dansksproget musik, så det var lidt mysti-fystisk. Men så viste det sig, at nogle fælles bekendte havde nævnt mig for Grimes, som jo danner par med Elon. Og hun var så gået videre til ham med et par af mine første sange i eget navn. Derfra var der vist ikke noget at rafle om, for organisationen har helt specifikt ledt efter typer som mig. Altså folk, som reflekterer Elons smågeniale, dybt uforudsigelige og til tider også kropumulige sindelag. "The odd ones", som han selv udtrykker det.«

 

DERFRA GIK DET hurtigt. Benjamin Hav har over to omgange opholdt sig i en lydisoleret bunker dybt inde i Palo Alto HeadQuarters, hvor han – ligesom de øvrige inviterede, heraf flest fra Sydafrika – har siddet i et robot-afsprittet aflukke og nørklet med skitser. Sammenlagt har det sammenbragte kollektiv leveret brudstykker til hundredvis af numre, der med et udstukket sæt dogmeregler skal have »et særligt elektrisk drive«.

Nogle af Benjamin Havs skitser er netop nu på vej gennem den sidste og altafgørende udvælgelsesproces, så han ved endnu ikke, om han er købt, solgt eller leaset. Ligemeget hvad har besøgene været alt andet end forgæves. For undervejs var produktiviteten så høj, at rapperen fik skabt et dusin solonumre, et »parallelprodukt«, som han siger, der udgør rygradden i hans kommende udgivelse.

»Albummet skulle jo egentlig have heddet Løftet, fordi jeg prøver at skabe en slags bindende kontrakt mellem mig og mine lyttere. De skal vide, hvor meget jeg vil dem. Men så dæmrede det for mig: Jeg indså, hvor meget turene til HQ har påvirket mit stadig mere æteriske udtryk – og hvordan jeg har fået vinger og nogle større armbevægelser af de her to ophold. Det klæder mig virkelig. Og endelig var det Elon selv, der gav mig ideen tilbage i september: "Du kan jo også bare kalde det for Tesla," sagde han. Det kunne jeg sagtens se fornuften i. Især fordi jeg har fået stillet en Model X til fri afbenyttelse resten af 2021.«

SAMTLIGE TESLA'S GÆSTEVOKALER, som blandt andre tæller bidrag fra Tina Dickow, Orgi-E og Emil Kruse, er indspillet af Lasse Joen Sørensen i København.

»Men man skal jo ikke lytte efter med mere end et halvt krøllet øre for at høre, at musikken er blevet til under helt andre himmelstrøg. 'Gå' med Tina er fx kommet til mig på et mountain trail i Nappa Valley. Man mærker råstoffet og elementernes rasen, synes jeg. Og på 'Kigger på dig' fornemmer man helt tydeligt den her storhedsvanvittige og psykopatiske craze, som intoxicaderer de fester, jeg nåede at få en smule smag for derovre. Selv om der var dømt Corona, blev der jo kindkysset for fulde gardiner,« fortæller Benjamin Hav.

Eleveret til et helt nyt sted i sin karriere tøver han ikke med at sætte nogle overordnede ord på Tesla:

»Jeg opererer i et spændfelt, der rækker fra renfærdig sindighed til brassband-konfetti. Man kan næsten sige, at jeg rummer både Adele og Kanye, og nu bliver jeg selv helt pinlig, for det er selvfølgelig ekstremt klamt at referere til de største derude. De er bare også de mest oplagte at trække frem, når jeg skal prøve at beskrive Tesla.«

Specifikationer
Specifikationer
Produktnavn Tesla - LP (Klar vinyl)
Varenummer 0194398775319
Dato (Nyheder) 2021-03-01 00:00:00
Kunstner Benjamin Hav
Pladeselskab Sony Music
Udgivelses år 2021
Musik Genre Dansk Hip Hop
Tilstand Ny
Cover tilstand N/A
Plade tilstand N/A
Kontakt vores support post@moby-disc.dk
Vejledning og hjælp Se vores online guide
Nyheder og anbefalingerFølg os på Facebook